I-PACE - električni krosover koncept u Ženevi

Više slika

Više slika

I-PACE koncept, spreman je da napravi Evropski debi sedmog marta na sajmu automobila u Ženevi, ujedno predstavljajući potpuno novu boju nazvanu Photon Red.

Otkriven prošle godine na sajmu automobila u Los Anđelesu, I-PACE koncept je namenjen prezentaciji nove ere kompanije Jaguar, po prvi put zagolicavši maštu brendovim električnim modelom, za koga je planirano da stigne sledeće godine. Ovo je pre svega sportski krosover koji će biti postavljen pokraj mdela X kompanije Tesla.

„I-PACE je radikalno odvajanje od električnih vozila i predstavlja sledeću generaciju automobila koji su dizajnirani sa baterijom na umu. On je dramatičan model okrenut budućnosti, proizvod autentičnog DNK kompanije Jaguar koji se savršeno uklapa sa premijum detaljima i britanskim tradicijama izrade“, izjavio je šef dizajna Ian Kalum.

„Ovo je ipak samo koncept, pretpremijera proizvodnog modela sa petoro sedišta koji će se na putevima naći 2018. godine. Ovo će biti prvi ikada električni automobil napajan baterijom koji otvara novo poglavlje u istoriji legendarnog brenda.“

U terminima performansi, britanski proizvođač je izjavio da model I-Pace zahteva svega 4 sekunde kako bi dostigao 100 km/h iz mirovanja. Koncept napajaju dva električna motora po jedan na svakoj osovini, kombinujući 400 ks i 700 Nm obrtnog momenta, ciljajući maskimalan opseg od oko 500 km sa jednim punjenjem baterije.

Za razliku od automobila prikazanog u Los Anđelesu, ženevski I-PACE koncept nosiće novu boju karoserije nazvanu Photon Red, novu boju brenda koju je nemoguće promašiti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group