Hyundai Santa Cruz Crossover Truck

Hundai Santa Cruz Crossover Truck je otkriven na sajmu u Detroitu, a u pitanju je kamionet za koji kompanija veruje da će biti odlično prihvaćen od strane današnje mlade generacije...

 

Hyundai je svoju target grupu nazvao "Uraban Adventures" i kaže da je Santra Cruz tu da ispuni sve njihove neispunjene želje. Prema rečima Marka Dipkoa, direktora Hyundai Motor America "novi crossover im omogućava svu praktičnost koja im je potrebna tokom radne nedelje."

Santra Cruz pokreće 2.0 turbo dizel motor sa 190ks i 406Nm obrtnog momenta, a dolazi sa ekonomičnošću od 7,8 litara na 100kilometara. Kamionet je opremljen i sa Hyundai HTRAC pogonom na sve točkove. 

Iako nudi 5 sedišta, koncept je kompakt dimentija sa međuosovinskim odstojanjem bliskim malim CUV modelima. Ovo ga čini pogodnim za grad, a zadražava crossover vozna karakteristike. 

Hyundai kaže da je Santa Cruz tu da privuče kupce crossover i sedan modela koji traže veću praktičnost, bez kompromisa koje kamionet obično traži od vozača. Iz tog razloga vuča i kapacitet tovara nisu bili prioriteti. I dalje se ne zna da li će ovaj koncept dovesti do proizvodnog modela.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group