Hyundai najavio Intrado

U proleće sledeće godine na ženevskom auto salonu Hyundai namerava da predstavi svoje novo konceptno vozilo pod nazivom Intrado. Pomalo preuranjenu najavu je propratilo tek nekoliko informacija i priložena skica ovog modela. 



Izgleda da je reč o vrlo dinamično dizajniranom crossoveru, a za dizajn je inače odgovoran Hyundaijev evropski dizajnerski studio koji vodi Peter Schreyer koji je ranije radio za Audi, a potpisuje i poslednje Kiine modele. Dobro je spomenuti i da se očekuje značajna upotreba lakih materijala što će se pozitivno odraziti na masu automobila. 

Što se ostalih tehničkih podataka tiče, ovu studiju bi trebala da pokreće unapređena verzija pogonskog sklopa modela ix35 Fuel Cell, dakle radiće se o modelu koji se pokreće vodonikom. Nova verzija ovog pogona će biti lakša, dimenzijama manja i efikasnija. Konkretnije, očekuje se autonomija od oko 650 km (ix35 FC - 600 km), dok bi mu za ubrzanje do 100 km/h trebalo manje od 10 sekundi (ix34 FC - 12,5 s).

Više bi trebali da saznamo pred ženevsku premijeru.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group