Honda najavila premijeru Civic Type R

Honda je najavila da će sledećeg meseca na ženevskom auto salonu predstaviti najavni koncept sledećeg Civica Type R koji bi u proizvodnoj formi na tržištu trebao da se pojavi naredne godine... 


Honda Civic Type R



Studijski model bi trebao da nas upozna sa proizvodnom verzijom koja se od njega neće puno razlikovati, a Honda je u sklopu ove najave objavila i ovde priloženu skicu konceptnog modela. U osnovi će se raditi o vizuelno znatno agresivnijem automobilu sa novim aero kitom i naglašenim branicima, pragovima i lukovima blatobrana sa novim otvorima za hlađenje i sl. 

Kao najinteresantniju novost svakako možemo istaći zadnje krilo sa integrisanim zadnjim svetlima koja bi mogla stići i do serijske proizvodnje. Tu su i dva para izduvnih cevi, zadnji difuzor, posebne alu felne i sl. 

Očekuje se da će novi Civic Type R pokretati 4-cilindrični 2,0 turbo benzinski motor snage oko 300 KS koji bi trebao biti uparen sa ručnim 6-stepenim menjačem i pogonom na prednje točkove. Veću snagu bi trebale da isprate dorade trapa, kočionog sistema i volana.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group