Honda dolazi sa dva zanimljiva gradska koncepta


Dva veoma zanimljiva koncepta kompanije Honda predstavljena su na CES 2017 u Las Vegasu, od kojih jedan samolevelujući motocikl...

Koncept motocikl predstavlja potpuno novi sistem asistencije pri vožnji ove kompanije, ciljajući direktno ka poboljšanju stabilnosti kada je motor u stanju mirovanja. Iz kompanije Honda tvrde da umesto korišćenja teških čeličnih stopica, samolevelujući koncept motocikl poozajmljuje tehnologiju od UNI-CUB koncepta mobilnosti ovog japanskog brenda, intrigantne segvai naprave na kojoj sedete.

Honda je takođe predstavila i koncept New Electric Urban Vehicle na istom sajmu, pametni i kompaktan dvosed, dizajniran za konstantnu upotrebu. Iz kompanije tvrde da se vežćina privatnih vozila ne koristi tokom 96% vremena, međutim, NeuV je sposoban da da funkcioniše kao automatizovano vozilo za deljenje prevoza onda kada nije u upotrebi od strane vlasnika.

Dodatno, koncept može prodati električnu energiju nazad kompaniji, onda kada se ne koristi i u celokupnu priču je uključen i Honda Automated Network Assistant sistem. Ovo poslednje ooznačava da NeuV može detektovati emocije na vozačevom licu i napraviti predloge za izbor muzike, bazirane na raspoloženju i usput obezbediti različite sugestije vezane za samu vožnju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group