Golf R Touch koncept

Volkswagen je predstavio svoje viđenje budućnosti na CES izložbi 2015 u Las Vegasu sa Golf R Touch koncept i njegovim intuitivnim kokpitom...

 

Studija dolazi sa infotainment sistemom kojim se upravlja gestovima, a za koje VW smatra da su budućnost intuitivne kontrole automobilima. 

Kompanija je izjavila da će automobili u budućnosti da prepoznaju kretnje putnika preko kontrola koje se baziraju na senzorima i prepoznavanju gestova. Poslednji infotainment sistem iz VW već registruje pokrete ruke, a sledeći korak je da ovaj sistem dobije i kamere kako bi razumeo i koristio gestove vozača. 

Skoro sve kontrole u ovom modelu su preko ekrana osetljivih na dodir, ili senzora. Zato je ova studija opremljena sa čak tri takva ekrana. Tu je 12,8 inča infotainment sistem ekran, pa 8 inča Control Center, kao kontrola za vozilo i na kraju 12,3 inča Active Information Display, to jest digitalizovani instrumenti. 

Izgled ovih ekrana se lako prilagođava, kao kod telefona. Isto važi i za celokupnu boju enterijera. Nažalost, VW nije objavio kada ćemo moći da očekujemo ovakve sisteme u proizvodnim modelima, ali možete da pogledate kako izgleda na delu .

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group