Futuristički izgled novog BMW koncepta

Više slika

Više slika

Među najintrigantnijim konceptima trenutno na sajmu automobila CES 2017 u Las Vegasu, nalazi se i model Inside Future.

Čudno nazvan koncept pruža veoma interesantan uvid u formu koju će automobili preuzeti u budućnosti i najviše se fokusira na dizajn i tehnologije smeštene u kabini.

Kao debitujuće tehnologije u "i Inside Future" modelu, dolaze kontrole i displeji poslednje generacije nemačkog brenda, poznate pod imenom BMW HoloActive Touch. Ovaj sistem cilja ka sjedinjavanju svih pogodnosti i tehnologija kompanije BMW, upravljanjem sistemom kontrole i predviđanja pokreta i BMW Head-Up displejom, spajajući ih sve zajedno u jedan paket.

Pored potpuno digitalne kontrolne table, HoloActive Touch sistem sa sobom donosi i plutajuće holografske površine osetljive na dodir, projektovane iznad centralne konzole. Vizuelnim monitorm može biti upravljano kao sa normalnim tačskrin , samo što u ovom slučaju ne postoji fizički monitor za dodirivanje.

Ostatak kabine "i Inside Concept" modela uključuje sedišta poslednje generacije, za koje se niko ne nada da će stići u proizvodnju, što i dalje ne menja činjenicu da izgledaju potpuno neverovatno. U enterijeru ovog automobila se čak nalazi i mala polica za knjige, smeštena iza prednjeg suvozačevog sedišta.

Da li ćemo videti ovakav automobil na ulicama u narednih nekoliko decenija? Definitivno nećemo, međutim sigurno ćemo se susretati sa nekim od njegovih naprednih tehnologija, uključujući i HoloActive Touch sistem, koji će sigurno debitovati u budućim BMW modelima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group