FT-4X istražuje nove ideje električnih pakovanja

Više slika

Više slika

Kompanija Toyota će na sajmu u Njujorku predstaviti svoje najintrigantnije vozilo u skorijoj istoriji, FT-4X koncept...

Iako ovaj automobil neće dostići proizvodnu liniju i kreiran je jednostavno radi istraživanja novih ideja, potpuno je funkcionalan i cilja privlačenju milenijalaca. Ispod FT-4X automobila nalazi se TNGA platforma koja je već korišćena na novim modelima Camry i CH-R krosover.

FT-4X je takođe i veoma manji po dužini i veličini od CH-R modela, međutim ovaj automobil nikada neće biti proizveden, jer Toyota jednostavno ne može da uposli svoj kompaktni četvorocilindrični motor uparen sa konstantno varirajućim transmisijama i opremljen konceptom vožnje na svim točkovima kao i niza prenosa u menjaču.

Ovaj koncept je oživeo u Calty dizajnerskoj fabrici kompanije Toyota u Kaliforniji i poseduje veoma retro i kockast stil. Iz japanskog brenda su naglasili da njihov novi model poseduje veoma lepo upravljanje i kontrole, ali ono što je najinteresantnije jeste to što automobil dolazi sa takozvanim Multi Hatch dizajnom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group