Električno vozilo iz Maseratija

Maserati je potvrdio da će njihovo prvo električno vozilo biti drugačije od svega ostalog na tržištu...

 

U razgovoru za Car and Driver, inženjer iz ove kompanije, Roberto Fedeli, je potvrdio da italijanska marka radi na razvoju električnog vozila i da neće pratiti trend i napraviti rivala modelu Tesla. 

"Bićemo poslednji sa električnim vozilom, pa moramo da dođemo na tržište s nečim novim. Potpuno drugačijim", dodao je. 

"Rival modelu Tesla verovatno nije dobra ideja. Ne mislim da je Tesla najbolji proizvod na tržištu. Kvalitet proizvoda iz Tesla je na istom nivou kao nemački OEM sedamdesetih godina. Njihova rešenja nisu najbolja". 

Fedeli je dobio naredbu od direktora FCA grupe, Sergio MArchionnea, da napravio EV Maserati što pre i dok još uvek nije otkrio kako bi ovaj model mogao da izgleda, rekao je da je jedan od najvećih izazova biti napraviti ovaj automobil da bude u skladu sa brendom. 

"U električnim vozilima osećate mnogo težine, više nego išta drugo. Obrtni momenat i snaga su interesantni na par sekundi, a onda težina uzima svoj danak i ne dopušta vam da uživate u automobilu na normalnom putu. To nije u skladu sa našim brendom i to moramo da rešimo", rekao je Roberto. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group