Detalji o 2016 Toyota Prius

Više slika

Više slika

Nekoliko dana pred otkrivanje u Las Vegasu, fotografije četvrte generacije 2016 Toyote Prius skoro bez kamuflaže su se našle na internetu...

 

U pitanju su noćne fotografije ovog modela koji se kreće putem sa polu pocepanom kamuflažom, iz nepoznatih razloga. Ono što se zna za sigurno je da je Priusi dalje model sa petoro vrata, ali je vidljiv jak uticaj Mirai modela. Pomalo kontraverzan potez, ali ima smisla pošto se uklapa sa trenutnim Toyotinim izgledom. 

Pored izgleda, ova promene će prema izveštajima imati veliki uticaj i na aerodinamiku. Ovo je veoma bitno, pošto su sve naznake da će Prius preneti pogonski sklop iz aktuelnog modela, sa sitnim izmenama radi veće efikasnosti. Prius će nastaviti da korsiti nickel-hydride baterije, umesto novih litijumskih koje ostale kompanije polako uvode, kao recimo Hyundai. Naredni model bi trebao da ima drastično veću autonomiju od aktuelnog modela, koji može da pređe samo 11 milja. 

Pogon na sva četiri točka će izgleda biti opcija kod ovog modela, delimično zbog toga što Prius 2016 koristi novu modularnu platformu koja će se koristiti za nekoliko modela Toyote u budućnosti. Ova platforma sa druge strane, znači mnogo više prostora u unutrašnjosti Priusa, što bi moglo konačno da gurne ovaj model u segment sa modelima kao što je Camry.

Unutra se očekuje isti "čudan" dizajn Priusa sa centralno postavljenom instrument tablom i različitim meračima energije. Nadamo se da će kvalitetnija plastika ostaviti veći utisak kvaliteta. 

Potrošnja i ekonomičnost su za sada nepoznati, kao i informacije o opremi i varijantama ovog modela. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group