Dendrobium - električni hiper automobil

Više slika

Više slika

Automobil koji možete da vidite u našoj galeriji je prvi hiperautomobil iz Singapura…

On je nastao kao delo nove kompanije koja brzo osvaja tržište, koja se zove Vanda Electric. Njihov prvi hiperautomobil nazvan je po lokalnoj orhideji, Dendrobium, a predstavlja izuzetno ambiciozni projekat, koji za cilj ima da nas ostavi bez daha i teksta sa svojih 1.500 konjskih snaga i 4.000 Nm obrtnog momenta. Od nule do sto ovo ludilo ubrzava za samo 2.6 sekundi.

Inspirisan prirodom, a izgrađen tehnologijom, Dendrobium hiperautomobil pokušava da šokira i zapanji svakoga ko ga ugleda, a nastao je kao razvojni projekat saradnje Vanda Electric kompanije i Williams Advanced Engineering tima.

Ovaj superautomobil će imati baterije između 90 i 100 kWh, što mu pruža impresivni raspon od 400 kilometara i daje mogućnost da dosegne vrtoglavu brzinu od 400 kmh.

Vanda Electric kompanija angažovala je londonski dizajnerski brend EPTA, koji je imao zadatak da osmisli elegantne linije automobila koje sada možete videti. Svaka linija koja je delo vizije ovog dizajnerskog studija transformisana je u realnost upotrebom mešavine ugljeničnih vlakana i aluminijuma, a glavni elementi su super-niska prednja rešetka i interesantno otvorena zadnja sekcija.

Takođe, vredi napomenuti da će Dendrobium hiperautomobil biti deo ograničene serije, u sklopu koje će samo deset ovih modela biti proizvedeno. Nažalost, za sada još niko ne zna koja će biti cena ovih lepotana.

Sigurni smo samo da će vožnja Dendrobiuma biti uzbudljiva i zabavna, iako neće imati vibracije, buku is vu onu, sada već retro, mehaničku dinamiku. Prototip ovog automobila će se pojaviti krajem ove ili početkom sledeće godine.

S obzirom na ubrzani rast tržišta električnih automobila koji postaju sve popularniji, ovaj hiperautomobil je prebacio loptu na Teslin teren. Moramo priznati da nam se ovo nadmetanje u kreiranju vrhunskih električnih automobila jako dopada.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group