De Tomaso koncept izgleda kao savršen dodatak dnevnoj sobi

Više slika

Više slika

Krug proizvođača koji dolaze iz doline italijanskih superautomobila, prostora između Modene i Bolonje, sastavljen je od velikana kao što su Ferrari, Maserati, Lamborghini i Pagani...

Tako je bilo od 1959. do 1990. godine, kada je na ovu listu uklljučen i De Tomaso. Aleksandro de Tomaso je napustio svet 2003. godine, ali pre nego što je otišao ostavio je svojoj kompaniji zadatak da dovrši njegov poslednji koncept. Sada će taj koncept biti prodat na jednoj aukciji.

Poslednji model ovog stručnjaka za kreiranje superautomobila, nazvan je Nuaova Pantera ili Pantera 2000. Auomobil je dizajniran od strane Marsela Gandinija, istog talenta koji stoji iza modela Lamborghini Countach, Lancia Stratos, Alfa Romeo Montreal i Bugati  EB110, dok su ovo samo neke od njegovih najistaknutijih kreacija.

De Tomaso je i pre ovog koncepta sarađivao sa proslavljenim Gandinijem, kome je posvetio projekat redizajniranja originalnog Pantera modela iz 1991. godine. Ova jedinica nazvana je Magusta, a za njenu konačnu izgradnju bila je zadužena kompanija Qvale, koja je takođe kreirala nekoliko Maserati i Inncocenti modela, tokom De Tomasovog boravka u tim kompanijama takođe.

Pantera koncept je prikazan javnosti tokom jednog događaja organizovanog za 500 ljudi i proslave 40. godišnjice, obeležene 1999. godine, nakon čega je potpuno pao u zaborav. Jedan od dva prototipa kreirana su na bazi jedinog poznatog preživelog primerka, a za njegov dizajn se smatra da je uticao na izgled Bugatti Veyron automobila, dok su određene sličnosti sa ovim modelima lako vidljive na prednjem delu i zadnjim podupiračima linija francuske kompanije.

Bez enterijera, motora i pravih brzina koje je moguće promeniti, ovaj model zapravo ne može biti vožen, tako da je ograničen isključivo na izložbene svrhe. Međutim, mi smo potpuno sigurni da će neki od ljubitelja ove marke odvojiti više nego lepu svotu novca, kada ovaj koncept stigne na aukciju kuće RM Sotheby's. Za fotografije koje vidite u galeriji zadužen je Tim Skot, glavni umetnik koij stoji iz ove aukcijske kuće. 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group