Cayenne Turbo S E-Hybrid sa 670 ks

Više slika

Više slika

Ono što je dobro za gusku, kažu, dobro je i za gusana...

Isto ovo se može reći i za model Porsche Panamera i njegovog terenskog kontrapara seriju Cayenne.

Najveći modeli kompanije Porsche i njeni prvi sa četvoro vrata, poseduju velike motore koje dele. Model Panamera je preduzeo veliki korak sa predstavljanjem novog Turbo S E-Hybrid automobila, ali Zufenhausen neće zadržati taj pogonski sklop samo u sedan varijanti još dugo.

Sudeći po jednom australijskom časopisu, Porsche planira da produži svoju liniju veoma snažnih hibrid postavki u seriju Cayenne takođe, ali će to morati da sačeka sledeću generaciju modela koja stiže u toku 2018. godine.

Vrhunski motor serije dolazi u vidu četvorolitarskog V8 twin-turbo sklopa, smeštenog u Turbo S automobilu koji je dobar za 550 ks, a ovaj mehanički agregat dolazi uparen sa električnom jedinicom koja dodaje još 136 ks, kako bi zajedno pružili kombinovan izlaz od 671 ks i 850 Nm obrtnog momenta.

Ove cifre su sasvim dovoljne da lansiraju Panamera model do stotke iz mesta za samo 3,2 sekunde. Sa druge strane, model Cayenne zahteva nešto više vremena, ali se svi kupci mogu nadati daleko kraćem tajmingu od 5,4 sekunde koje su potrebne trenutnom automobilu, jer je Cayenne S E-Hybrid modelu sa 416 ks potrebno 3,8 sekundi, isto koliko i Cayenne Turbo S koji zvanično poseduje 570 ks.

Ova vremena ubrzanja održavaju sledeću generaciju Cayenne automobila rame uz rame sa sve većim brojem rivala u klasi, uključujući sve modele koji dolaze iz VW grupacije, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus i Audi Q8.

Veće pitanje predstavlja, da li će samostilizovani proizvođač sportskih automobila primeniti hibrid varijantu kao vrhunsku jedinicu linije i formulu za kreiranje ostalih modela. Šef kompanije Porsche Oliver Blum, izjavio je za medije, da oni još uvek razmatraju da li bi modele Macan i sledeći 911 trebalo da ponude sa hibridnim varijantama, ali je potvrdio da će definitivno biti dizajnirani sa ovom idejom na umu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group