Cadillac Escala Concept

Više slika

Više slika

Cadillac Escala Concept je poslednji u nizu automobila koje je ova kompanija predstavila kao najave svojih novih modela, a pojavio se na Pebble Beach Concours d’Elegance...

 

Koncept koji je prikazan juče bi mogao da obeća lepu budućnost Cadillaca. Nekonvencionalna prednja maska, prelepa karoserija i enterijer sa zakrivljenim OLED ekranima znači zanimljive stvari za ovu kompaniju.

Cadillac je uzeo CT6 Omega platformu i stavio oblik kupea sa 4oro vrata na nju, sa zadnjim delom koji donekle podseća na Audi A7. Ljudi iz kompanije kažu da je oko 15cm duži nego novi Cadillac sedan, dok je osnova šira za 12cm. 

Na Escali debituje 4.2 twin turbo V8 sa 500ks, postavka za koju se dugo priča da je namenjena novoj verziji CT6 modela. Unutra, preovlađuje minimalizam. 

Nema poliranog drveta i kože koju Cadillaci imaju sada u izobilju, pa su tu lagani materijali i polirani metali, sa velikim staklenim krovom, pa je svetlo prisutno u izobilju. 

Cadillac kaže da je ime Escala, od španske reči za povećanje, ili skaliranje, što suptilno daje do znanja da je ovo "skalirani" CT6, što nas navodi da je ovo možda najava sedan verzije. 

O.R

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group