Buick Avista - automobil koji bi svako poželeo

Više slika

Više slika

Više od deset meseci otkako je u Detroitu inicijalno predstavljen neverovatno dizajnirani Buick Avista, ovaj koncept je prebačen na sajam automobila  u Los Anđelesu radi lokalne premijere.

Njegov dizajn ostaje nepromenjen, ali pošto je automobil pokrenuo nekoliko debata, od kojih se sve odnose na mogućnosti pokretanja proizvodnje modela koji nije ni na vidiku, on nikako nije mogao da prođe neprimećen i ne bude željen od strane velikog automobilskog događaja koji se održava u Gradu Anđela.

"Iako nećete videti Avista koncept na ulicama kao produkciono vozilo, dinamična i pokretna mešavina skulpturne lepote i lepršavih performansi ovog automobila predstavljaju nešto što će definitivno inspirisati sledeću generaciju Buick vozila", istakao je proizvođač, dok je svoje čedo opisao kao "uglađeni, skulpturalni koncept kupe, koji cilja ka tome da izvuče najviše iz svakog pravca i bilo koje krivine".

Pored dizajna, koji bez sumnje privlači svačiju pažnju, ova studija obećava popravljanje vozačkog iskustva ubacivanjem na testiranje Magnetic Ride Control sistema, koji pruža mnogo precizniju kontrolu kretanja karoserije. U srcu ovog modela se nalazi trolitarski V6 motor sa dve turbine, za koji se priča da je sličan onome koji je korišćen u poslednjoj verziji modela LaCrosse. Jedinica se oslanja na osmostepeni automatik menjač kako bi svojih masivnih 400 ks snaga otpremila na zadnje točkove.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group