Budući dizajn kompanije Ferrari prati model J50

Više slika

Više slika

Zadivljujuć koliko i sam Ferrari J50, prava poslastica svakog ljubitelja automobila, posebna edicija propinjućeg konja poseduje mnogo prepoznatljivije karakteristike od narednih deset koji će biti kreirani.

Zapravo model iz ove serije može dokazati svima da italijanski proizvođač superautomobila itekako ima svoju pažnju usmerenu ka dizajnu koji pripada budućnosti kompanije.

Kako ovo možemo znati? Pa za početak, zato žto je iz kompanije Ferrari tako rečeno. Kao što szu to svetski mediji potvrdili, tržište automobila je pogođeno nečim što se može nazvati J50 sa neverovetno futurističkim dizajnerskim jezikom.

Među modelima ograničenih serija koje je kreirala do danas, kompanija Ferrari ističe da je ovo definitivno jedan od njih koji poseduje najsvežiji stil i može služiti kao matrica svim budućim dizajnerskim poduhvatima italijanskog brenda.

Iako do sada nije zvanično potvrđeno, sve ukazuje na to da dizajn J50 modela sledeće generacije neće pronaći svoj put iz Marinela u nekoliko sledećih godina, ali opet, sa druge strane, ne smemo toliko čvrsto stati iza ovoga.

Nakon svega, ne bi bio prvi put da ovaj proizvođač egotičnih automobila koristi ograničene, redizajnirane verzije svojih proizvodnih modela kako bi predstavio svoj budući pravac u dizajnu. Avangardna karoserija koja se može videti na Reventon modelu baziranom na Murcielago automobilu, na primer, služi kao matrica Aventadoru koji ga je na kraju i zamenio. Kao dobar primer se takođe ističe i P1 model kompanije McLaren, na koji je u velikoj meri uticalo gotovo sve što je britanski proizvođač do njega izbacio.

Tako da ne morate biti iznenađeni, ako u skorije vreme zamena za 488 završi kao mnogo više nego usavršena silueta modela J50, koji dodatno, preuzima određene lepršave karakteristike modela Sergio koji je nastao pre njega u analima ograničene serije roudstera smišljenih u Enzovoj kući.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group