BMW Concept M4 GTS

Više slika

Više slika

Godinu dana nakon lansiranja BMW M4 kupea, BMW sprema hardcore verziju visokih performansi, M4 GTS...

 

Najavljen je za Pebble Beach Concours d’Elegance u predproizvodnoj formi, a BMW Concept M4 GTS prati stope BMW M3 specijalnih modela, kao što je BMW M3 Evolution iz 1988. godine, BMW M3 Sport Evolution iz 1990, BMW M3 GT iz 1995, BMW M3 CSL iz 2003, kao i BMW M3 GTS iz 2010. i BMW M3 CRT iz 2011. 

U poređenju sa standardnim BMW M4 kupeom, ograničena serija M4 GTS će doneti tehnologiju sa trkačkih staza, povećanje snage i lagani dizajn svih delova karoserije. 

"BMW M4 kupe je idealan spoj sportskih gena i automobila za svaki dan, BMW Concepts M4 GTS pokazuje emotivno jaku i ekskluzivnu seriju specijalnih modela koji su napravljeni sa neverovatnom tehnologijom i fokusirani na trkačku stazu", rekao je Frank van Meel, predsednik BMWove M divizije. 

Pored trkačkih sposobnosti, automobil je potpunosti spreman za svakodnevno korišćenje. Concept M4 GTS prikazuje nove tehnologije koje bi trebale da debituju na proizvodnom modelu, kao što je inovativni sistem ubrizgavanja vode i zadnja OLED svetla. 

Tu su i elementi koji se baziraju na povećanju performansi, kao što je ručno podesivi prednji spliter i zadnje krilo, oba od karbona. Hauba je napravljena od CFRP, plastike ojačane karbonom, što pomaže u dodatnom smanjenju težine automobila, kao i u pomeranju centra gravitacije, dok prednji usisi optimizuju unos vazduha i smanjuju podizanje prednje osovine. 

Concept M4 GTS je ofarban u Frozen Dark Grey metalik boju sa Acid Orange detaljima na prednjem spliteru, a tu su i felne u 666 M stilu. Veličina je 9.5J x 19 napred i 10.5J x 20 pozadi. Točkovi na sebi imaju Michelin Sport Cup 2 gume (265/35 R19 napred i 285/30 R20 pozadi. BMW kaže da različite veličine guma daje idealne uslove za automobil kao što je ovaj.

Motor je 3.0 Twin turbo koji je opremljen sa istim sistemom ubrzigavanja vode kao i novi BMW M4 Safety Car za MotoGP, sa tehnologijom koja "rezultuje vidljivim povećanjem snage i obrtnog momenta". Oficijalne cifre još uvek nisu objavljene. Motor takođe dolazi sa novim sistemom hlađenja koji se sastoji od glavnog hladnjaka i nekoliko dodatnih manjih. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group