BMW 3.0 CSL Hommage Galerija

BMWova linija Hommage koncepta na Concorso d’Eleganza Villa d’Este događaju, je omaž nasldstvu firme i pre neki dan je proširena za model 30 CSL...

 

Automobil u Golf žutoj boji dobija inspiraciju iz 1970ih i modela 3.0 CSL, čiji inicijali znače Coupe Sport Leichtbau, ili kupe, sport, mala težina na našem jeziku. 

"Naša Hommage linija demonstritra koliko smo ponosni na naše nasledstvo i koliko je bitna prošlost kada odlučujemo naš put u budućnosti", rekao je glavni dizajner BMWa Adrian van Hooydonk. 

Originalni 3.0 CSL je izgubio oko 200kg u odnosu na 3.0CS, što je zapanjujuće kada se uzme u obzir da je u pitanju 1970. godina. 3.0 CSL Hommage koncept nije baziran na postojećem modelu, već ga je BMW dizajnirao od nule tako da bude lagan kao pero. Za sada ne znamo da li su uspeli, pošto brojki i dalje nema. 

Originalni CSL je koristio mnogo aluminijuma kako bi ostao lagan, a moderni sabrat korsiti karbonski ojačanu plastiku CFPR, što je vidljivo na automobilu i spolja i unutra. 

BMW kaže da snaga dolazi iz šestocilindričnog motora sa eBoost opcijom, što govori da je u pitanju hibridni pogon. Ponovo, specifika nema, pa ne znamo šta tačno stoji iza oznake 3.0.

Ono što je najkontraverznije kod ovog koncepta je eksterijer. Automobil ne izgleda loše, barem ne iz svih uglova. Bočni profil je lepo urađen i izgleda kao moderna interpretacija 3.0 CSL modela, ali ako pogledate auto spreda, ili od pozadi, to je već diskutabilno. 

Zadnji deo izgleda kao da su pokušani stilski elementi novog i8 da se ubace u retro dizajn, a prednji deo sa otgromnom prednjom ršeetkom je pokušaj da se poveže BMWov Vision Future Luxury koncept od prošle godine. Barem po nama. 

Unutra se BMW odlučio za minimaistički pristup sa futuristički mdetlajima, pa je tu nepraktičan volan i digitalna tabla  sa  previše drveta. Model je sa dva sedišta. 

Karim Habib, direktor BMW Design-a je rekao: "Za dizajnere BMWa kao što sam ja, BMW 3.0 CSL je stilska ikona. Kombinacija trkačkih gena i elegancije pravi estetiku koja se sviđa svima čak i danas. BMW 3.0 CSL Hommage slavi te karakteristike, ali bez kopiranja. Neke paralele nisu jasne na prvi pogled. Želeli smo da ljudi osete povezanost ova dva modela, umesto da ih odmah uoče."

Šanse da ovaj model uđu u proizvodnju su verovatno iste kao i kod prethodnih modela iz ove linije. Dakle nikakve. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group