Bentley dobija novo pojačanje EXP 10 Speed 6

Više slika

Više slika

Predstavljen prošlogodišnjim konceptom EXP 10 Speed 6, obnovljeni opseg kompanije Bently bi uskoro mogao da dobije dva nova vozila.

Ništa, zapravo, još uvek nije do kraja odlučeno, ali sudeći prema izveštajima izvršnog direktora brenda, Volfganga Durhaimera, verovatno možemo očekivati kupe sa dvoje vrata i putničko vozilo.

"Pažljivo proučavamo čitav koncept, kako bismo doneli pravu odluku. On bi trebao da dođe sa kupeom, ali je veoma moguće i putničkom limuzinom, dok bi ovi modeli trebali biti plasirani odmah nakon sledećeg iz serije Continental", izjavio je Durhaimer.

Ovo su pratila prethodna obaveštenja koja su se ticala ograničene proizvodnje Grand Convertible koncepta iz 2014.godine, koji je baziran na modelima serije Mulsanne i izašao je na tržište sa svega 20 jedinica. Sa cenom koja će se ugrubo iznositi milion funti, novi automobil bi mogao biti predstavljen kroz dve godine.

Buduće serije kompanije Bentley uključuju zamenu za Mulsanne, koja će izgubiti svoj 6,75 litarski V8 motor i zauzvrat dobiti V12 twin-turbo.  

Brend u vlasništvu VW je već proširio svoju porodicu automobila kreiranjem Bentayga, proizvođačevog prvog sportskog vozila, koje je predstavljeno prošle godine u Frankfurtu, izgrađenog na modifikovanoj verziji poslednjeg Audi Q7 modela i predstavlja proizvodnu verziju sa šifrom EXP 9 F Concept.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group