Bentley EXP 10 Speed 6 ulazi u proizvodnju

Bentley već nekoliko puta pominje mogućnost kupea sa dvoje sedišta, a izgleda da će se i pokrenuti proizvodnja...

 

Prve priče su bile da Bentley kreće sa razvijanjem drugog SUV modela, pre ostalih automobila, ali potencijal ovog automobila je izgelda prevagnuo. Keniv Rose, član odbora je rekao za Top Gear:

"Da li da idemo sa novim modelom je uvek odluka koja se donosi kroz tri pitanja. Da li ima mesta na tržištu, da li postoji sličan, a jeftiniji model od kojeg možemo da preuzmemo kupce i da li taj model možemo da pretvorimo u Bentley? Sa modelom EXP 10 nema sumnje, odgovor je da". 

Za sada, kompanija koja je deo VW grupe još nije dobila zeleno svetlo, a Rose je već otkrio neke detalje, što znači da je razvoj već u završnim fazama. Ukoliko bude krenuo u proizvodnju, dolaziće sa VW platformom, sa pogonom na zadnje ili sva 4 točka. 

Ista platforma je razvijena za narednu generaciju Panamere, a koristiće je i drugi modeli Bentley-a, tako da se očekuje da EXP 10 ne dođe pre nego što gore pomenuti modeli budu na tržištu. 

"Exp 10 će koristiti MSB platformu iz Porsche-a", objasnio je Rose. "Bili smo uključeni u razvoj te platforme. MSB će biti osnova za GT, Spur i EXP 10 modele. Prednost je što možemo da menjamo prednji, zadnji i srednji deo". 

S obzirom da će biti ispod continental GT modela, to bi značilo i manju cenu, ali je Rose rekao "da će automobil biti manji, ali ne i jeftiniji od Continentala". 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group