Bentayga se još uvek krije

Rolls Royce možda još uvek nije zvanično potvrdio, ali Bentleyev novi model Bentayga je sigurno doprineo njihovoj nezvaničnoj odluci da se umešaju u trku u luksuznom SUV segmentu...

 

I dok glavni rival Rolls Royce tek počinje da skicira svoj 4x4 model, Bentley je na korak od zvaničnog predstavljanja Bentayga modela, koji je uhvaćen ovaj put tokom testiranja u Švedskoj. 

Bentley je potvrdio Bentayga model, koji bi trebao da bude predstavljen ove godine, ali se još uvek ne zna gde i kada, a prodaja bi trebala da krene u 2016. godini sa klasičnim pogonima, a posle toga će doći i prvi plug-in hibridni model iz ove kompanije, godinu dana kasnije. 

Prototip sada pokreće Bentely-ev 6.0 twin turbo V12 motorm, koji trebao da dođe sa preko 600 konja, što bi trebalo da mu pomogne da postane najbrži svetski SUV, prema nadanjima ove kompanije, sa maksimalnom brzinom od 322km/h. 

Očekuje se i Bentley verzija motora iz VW grupe, 4.0 V8 koji bi trebao da se pojavi u bazičnom modelu, dok bi dolazeći PHEV trebao da koristi benzisnko električni pogon iz Mulsanne Hybrid koncepta. 

Ispod karoserije se nalazi misteriozna arhitektura koja se sprema za narednu generaciju Audi Q7 modela, Porsche Cayenna, VW Touarega, kao i potencijalnog SUV modela iz Lamborghinija. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group