Automobil budućnosti Porsche Panamera 2017

Kada je direktor Porschea Matthias Muller priznao da je aktuelna Panamera daleko od lepotice, jasno vam je zašto je javnost podeljena oko ovog automobila...

 

U svetlu te debate, Porsche je vredno radio na razvoju naslednika koji bi trebao da ispravi sve grešeke originala, a da i dalje kupcima dopremi "Porsche look", koji se očekuje. Na kraju teksta ćete videti render koji otprilike oslikava sve preomene koje bi 2017 Porsche Panamera trebala da pretrpi. 

Poznati/Novi izgled

Ništa nije dramatično pogrešno kod, sada već starog, modela. Sa dizajnerskog aspekta nije savršeno urađen, a jedna stvar je posebno upala u oko većini, a to je linija koja vodi do C stuba. Ona mu daje čudan izgled, koji je i doveo do toga da se javnost podeli u mišljenju oko izgleda ovog modela. 

Promena izgleda kod druge generacije Panamere je naterala dizajnere iz Porschea da krenu putem "uglađenije" linije. Najprimetnije je da se povećala površina bočnih prozora, a profil sada mnogo više liči na model 911. 

Spreda, stil je evoluirao suptilno u pravcu drugih Porsche modela. LED svetla i niži usis za vazduh su prvi primetni, uključujući stilske elemente sa Panamera Sport Turismo koncepta. Ovaj uticaj je vidi i na profilu, kao na bočnim delovima branika. 

Unutra:

Matthias Muller je bio kritičan oko još jednog dela ovog automobila, koji po njemu zahteva da bude unapređen. I dalje nismo u prilici da vidimo fotografije novog enterijera, ali možemo da očekujemo nešto slično modelu Panamera Sport Turismo, sa izgledom kokpita, dinamičnih linija i sa kvalitetnim materijalima. 

Unapređenja će obuhvatiti i više prostora za prednje i zadnje putnike, dok će oni koji vole tehnologiju moći da uživaju u širokom izboru gedžeta i dodatne opreme. 

Pogon:

Pogon za Panameru bi trebao da bude ponuda novih tubo V6 i V8 motora. V6 plug in hibrid i potencijalno V6 dizel. U paru sa PDK prenosom sa duplim kvačilom, motori će uglavno slati snagu na zadnje točkove. Kao opcija biće i pogon na sva četiri točka. 

Ovi motori će biti postavljeni na novu modularnu platformu MSB. Ovo će pomoći Panameri sa gubljenjem kilaže, a očekuje se značajan napredak u ekonomičnosti, upravljanju i performansama. 

Pozicioniranje:

Porsche želi da ovaj automobil ostane u segmentu ekskluzivnih sedana, u kupe delu. Zameniće kožu Alcantarom i dodati kvalitetne materijale kako bi se uhvatili u koštac sa konkurentima kao što su Mercedes-Benz CLSBMW 6 Series Gran CoupeAudi A7Maserati Quattroporte i Aston Martin Rapide.

Svi konkurenti su specifično po nekom detalju, a Panamera sa svojim novim modelom za 2017 godinu bi pre svega trebao da se istakne posebnim izgledom, vrhunskim voznim karakteristikama i upravljanjem. 

O.R. 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group