Audi Q1 postaje Q2?

Automobil koji je Audi nazvao Q1 u literaturi za novinare koju je objavio ovog maja, prema navodima ipak dobija ime Q2...

 

Novost dolazi od Indian Autos Blog, koji prenosi da je na pitanje kada će se predstaviti prozivodnja modela Q1, direktor Audija, Ulrich Hackenberg odgovorio "Verovatno pričate od modelu Q2, koji ćemo predstaviti u Ženevi". 

Ukoliko je ovo istina, Audi mora da je došao do nekog dogovora sa grupacijom Fiat Chrysler Automobile, koji su do sada bili vlasnici imena Q2 i Q4, što je od početka bio problem. 

Što se tiče modela Q2, biće četvrti i najmanji model u sve većoj ponudi crossover i SUV modela kod Audija. 

U pitanju je sub kompakt model, ali umesto da korsite staru Audi A1 platformu, koja je korišćena i kod modela VW Polo, Nemci će ovaj model napraviti na kraćoj verziji MQB šasije, a veliki broj delova će deliti sa većim modelom 2017 VW Tiguan, kao i sa narednom generacijom modela Audi Q3, koji će verovatno sada porasti u dimenzijama kada se pojavi Q2. 

Na slikama možete da ga vidite kamufliranog i bez proizvodne prednje maske. Q2 dolazi sa poznatim Audijevim profilom i zaobljenim zadnjim delom, koji podseća na manji Q3, ali i na noviji i veći Q7. 

Audi je objavio da prodaja u Evropi kreće sledećeg proleća, a u Americi se za sada ne zna. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group