Audi Prologue Allroad

Audi je predstavio još jednu verziju modela Prologue, odnosno koncepta sa kojim najavljuje dalji smer svog dizajna...

 

Prvo smo upoznali Prologue coupe, potom Prologue Avant, a ovaj put je reč o verziji Allroad koja će premijerno biti predtavljena za koji dan na auto salonu u Šangaju.

Radi se o 5,13 m dugačkoj verziji koja se bazira na karavanu Avant, čiji je pod podignut za 77 mm i čiji je izgled zahvaljujući izraženijim lukovima blatobrana, pragovima i sl. nešto robusniji kao kod ostalih Audijevih Allroad modela. 

Unutar prostrane putničke kabine se nalaze četiri zasebna sedišta, a putnicima na raspolaganju stoji napredni infotainment sistem sa tri velika ekrana osetljiva na dodir napred i tri pozadi, a tu je i digitalna instrumentna tabla.

Ovaj automobil pokreće hibridni pogon snage od 540 kW, odnosno 743 KS i najvećeg obrtnog momenta od 900 Nm. U pitanju je 4,0-litreni TFSI bi-turbo benzinac i električni motor integrisan u 8-stepeni automatski tiptronic menjač. 

Fabrički podaci kažu da bi ovaj model do 100 km/h trebao da ubrzava za samo 3,5 sekundi, dok bi mu prosečna potrošnja trebala da bude oko neverojatnih 2,4 l/100 km.

Inače, reč je o pogonskom sklopu koji će koristiti i sledeći Cayenne, kao i Bentleyev SUV Bentayga.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group