Audi i Porsche sarađuju na E platformi

Više slika

Više slika

Volkswagen grupacija, odnosno njene blizanac kompanije, objavile su da sarađuju zajedno na razvoju i izgradnji zajedničke šasije koja može biti korišćena i trenutnom dobu koje krasi sve veća potreba za elektizacijom automobila.

Određeni detalji o ovoj saradnji tek moraju biti predstavljeni javnosti, ali ova dva nemačka snagatora izjavila su da parnerstvo može trajati do 2025. godine i da zajedno sa ovom saradnjom na arhitekturi budućih modela, dva giganta, smeštena u okviru VW grupacije, takođe razvijaju i module različitih komponenti.

U izjavi medijiima, direktor kompanije Porsche AG izjavio je da zajedno ova dva brenda mogu da naprave brži progres u trci za mobilnošću u budućnosti. Združene snage dve kompanije preuzeće sve prednosti ove kombinovane sinergije i stručne ekspertize.

„Mi ćemo sarađivati kada god nam se za to ukaže prilika, ali ćemo itekako biti pažljivi prilikom održavanja razlika između naših brendova. Porsche će uvek biti Porsche i to će ostati tako u budućnosti.“

Sudeći po šefu kompanije Audi, Rupertu Stadledu, ovo partnerstvo je opisano kao najbolje rešenje i najbolja ponuda koja može biti predložena mušterijama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group