Acura NSX EV je spremna za trku do oblaka

Više slika

Više slika

Acura je objavila prve oficijalne fotografije EV koncepta baziranog na modelu NSX, koji će se takmičiti na ovogodišnjoj trci Pikes Peak, internacionalnom brdskom usponu.

Razvijena od strane R&D odeljenja kompanije Honda, njena četiri električna motora sa odvojenim Twin Motor jedinicama (TMU) smeštenim na svakoj osovini koje njihovi tvorci još nazivaju i mozgom hibrida SH-AWD, omogućuju potpuno nezavisnu distribuciju obrtnog momenta.

Potpuno električni model NSX će ići uzbrdo 20km dugačkom stazom i proći svih njenih 156 zahtevnih krivina, dok će se za volanom nalaziti Tacuja Jamano, čovek koji je vozio prošlogodišnji električni prototip baziran na modelu CR-Z.

"Mi na automobilu radimo poslednja podešavanja već nekoliko nedelja i uspeli smo za to vreme da značajno unapredimo njegove performanse. Veoma smo počastvovani što imamo priliku da učestvujemo na ovoj trci i to prilikom proslave istorijskog jubileja, događaja koji je veoma cenjen od strane ljubitelja trka širom sveta", izjavio je Jamano.

Koncept superautomobila sa nultim emisijama štetnih gasova će biti postavljen na početak planinskog uspona 26. juna, dok će se tu zajedno sa njim naći i dva prilagođena NSX modela, koja i dalje koriste twin-turbo V6 motora sa unutrašnjim sagorevanjem i napadaće vremena prvih i drugih klasa automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group