2018 Honda Civic Type R prototip

Više slika

Više slika

Na premijeri na sajmu u Parizu će pored Honde Civic u hatchback varijanti, biti i 2018 Civic Type R prototip...

 

Honda se drži starog recepta i predstavlja prototip, a očekuje se da je baš ovo proizvodna verzija ovog modela, kao što je i do sada bio slučaj. Jedina stvar koja ga verovatno razlikuje od konačnog modela je zanimljiva titanijumska nijansa boje koja ga krasi. 

Novi Civic Type R je agresivan kao i aktuelni model, koji nije dugo bio aktivan na tržištu, a na američko tržište nije ni stigao, što bi ovaj model trebao da promeni. Tu su poznati detalji od velikih branika sa ventilacionim otvorima, velikog zadnjeg krila, difuzora, kao i par novih elemenata - tri izduva na sredini i otvor na haubi. 

Za sada nema specifikacija, ali se zna da će 2018 Civic Type R doći sa istim 2.0 VTEC motorom iz aktuelnog modela, koji razvija 306ks i 400Nm obrtnog momenta. Neki izvori tvrde da će snaga biti namenski povećana, kako bi se nadmašio novi Ford Focus RS. 

Možemo da očekujemo šestostepeni manuelni prenos sa pogonom na prednje točkove, verovatno kroz novi diferencijal koji će doći kao deo promena na platformi koja je implentirana i kod regularnog modela. 

Više detalja se očekuje posle sajma u Parizu, koji počinje danas.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group