VW završava sagu sa skandalom


Dugo je vremena prošlo otkad je nastala celokupna afera oko lažiranja testova emisija izduvnih gasova i sada se čini da je noćnoj mori kraj...

Konzorcijum Volkswagen AG izjavio je da su su njihovi modeli ispunili sve zahteve u Sjedinjenjim Američkim Državama i postigli sporazum o plaćanju 157.45 miliona dolara radi rešavanja nastale afere oko emisija izduvnih gasova svojih dizel jedinica, tako da najveći porizvođač automobila teži ka tome da zaborave ceolupan skandal.

Nemački proizvođač automobila parničnim putem pokrio je države Njujork, Konektikat, Masačusets, Pensilvaniju i Vašington, ali pored njih i sve tvrdnje svojih kupaca. 2016. godine, VW je dostigao sumu od 603 miliona dolara kao dogovor sa 44 američke zemlje, ali ova naknada nije pokrila pitanja koja su rešena prošlog utorka.

U totalu, VW je sada dužan da plati 25 milijardi dolara kako bi pokrio sve parnice klijenata, ekološke regulacione takse, zemlje i dilere, dok istovremeno vrši ponovnu nabavku vozila za sve one ljude koji su je zahtevali.

Volkswagen AG i Volkswagen Group of America, koji zajedno čine Volkwagen, objavili su da su postigli sporazum sa vlastima 10 američkih država kako bi razrešili pitanje ekološkog zagađenja i lažiranja rezultata koji su bili podneti povodom dizel jediniica u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i privatnih tužbi podnetih od strane kupaca koje nisu uključene u prethodne Volkswagen multidržavne dogovore.

Volkswagen je pristao da plati približno 157.45 milliona dolara, koji će biti prebačeni držvama Konektikat, Delaver, Mejn, Masačusets, Njujork, Oregon, Pensilvanija, Roud Ajlend, Vermont i Vašington.

Ovaj dogovor izbegava buduće prolongiranje i smanjenje troškova, dok Volkswagen nastavlja da radi na ponovnom vraćanju poverenja mušterija, regulacionog tela i javnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group