VW spremio budžet auto za Kinu?

Volkswagen je navodno odlučio kako će izgledati koncept i dizajn budžet automobila za rastuće kinesko tržište, a projekat je navodno pri kraju...

 

Izgleda da će Kina biti bitan deo ovog projekta, a da će se svi delovi proizvoditi upravo tamo. Kina je trenutno najveće tržište za jeftinije automobile. "Koncept i dizajn su spremni. Proizvodićemo sve delove u Kini", rekao je Hans Demant za Reuters na sajmu u Pekingu. 

Demantovo saopštenja su optimističnija nego ona koja je direktor razvoja brenda Heinz Jakob Nusser dao prošlog meseca u Ženevi, kada je izjavio da VW ima velikih problema sa cenom novog budžet automobila i postizanjem zacrtanih ciljeva koje treba da ispuni. Neusser je dodao da ukoliko automobil ne bude ispunjavao uslove koji su isplanirani, neće biti ni odobren. 

Volkswagen već više od godinu dana pokušava da dovoljno spusti cenu proizvodnje automobila da bi mogao da se prodaje po očekivanoj ceni koja bi trebala da bude između 6,000€ i 8,000€. VW planira da poboljša svoju poziciu na tržištima kao što je Indija i istočna Azija, gde dominiraju budžet modeli. Analitičari su se pitali da li će VW biti u stanju da postigne ovu cenu. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group