Volkswagen ne menja planove za Rusiju bez obzira na moguće sankcije EU

Kažu da politika i ekonomski interesi idu ruku pod ruku, a ako je to tačno, ne treba da budete stručnjak da biste shvatili da će sankcije Evropske unije prema Rusiji zbog pripajanja Krimskog poluostrva biti prilično simbolične.

Najbolji nemački proizvođač automobila Volkswagen je objavio da na njihove ambiciozne planove proširenje u Rusiji ne utiče činjenica da evropski lideri razgovaraju o tome da uvedu sankcije toj zemlji.

"Mislim da ne bi trebalo da smanjimo svoje aktivnosti u Rusiji zbog toga", izjavio je VW direktor Martin Vinterkorn za Rojters.

Lideri EU razgovarali su u četvrtak o tome kako da sankcionišu Rusiju i podrže ukrajinsku ekonomiju, kao i kako da se smanji zavisnost EU zemalja od ruske nafte i gasa.

Njihov zaključak? Isuviše je rano za ekonomsku odmazdu. Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će se ekonomske sankcije razmatrati "u slučaju dalje eskalacije".

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group