Volkswagen Golf slavi 40. rođendan

Sedma generacija Golf modela je dobro napravljen, dobro projektovan porodični kompakt koji je popularan širom Evrope...

Od početka godine, videli smo da VW radi na novoj 300 KS R verziji i  plug-in hibridu koji može tršiti samo 1,5 litar na 100 kilometara, uprkos snazi od preko 200 KS. Platforma koja ga podupire je svakako jedna od najvažnijih ikada napravljenih.

Ovaj automobil, koji je generacijama simbol vrhunskog automobila, u Evropi kao i na našim prostorima, ove godine slavi 40. rođendan.

Godine 1974. kompanija je lansirala seriju „Golf“ koja je veoma brzo postigla uspeh na tržištu. Upravo je „Golf“ zaslužan za pozicioniranje VW na tržištima Sjedinjenih Država i Kanade.

1983. druga generacija Golfa se pojavila. Bila je to bolja verzija starog automobila, veća i prostranija, bolje opremljena. Čuvena Golf dvojka.

1991. izašao je Golf 3 i u skladu sa vremenom krasio ga je zaobljeniji dizajn. Golf 4 je izašao 1997. i trajao je sve dok njegova zamena nije stigla 2003.

Verovatno znate sve o poslednja dva modela ovog automobila, jer su savremeni, ali u slučaju da ne znate, pročitajte više o VW modelima.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group