Unikatni Ferrari - Ford hotrod

Više slika

Više slika

Kompanije Ferrari i Ford poseduju nešto zajedničko vezano za boje što se provuklo u jednom delu automobilske industrije...

Enzo Ferari je diskretno odbio ponudu za kupovinu kompanije od strane Henrija Forda 1963. godine, postavljajući Amerikancima zadatak da pobede Italijane u njihovoj igri. GT40 je rezultat fuzije dva brenda, koji su od tada u konstantnom rivalstvu.

Ništa od ovoga nije moglo da poremeti kreatora ovog automobila koga ovde vidite. Ovo je Ford kupe sa tri prozora iz 1939. godine, jedan od najpopularnijih hot – rod modela. Međutim, ovaj posebni ovde poseduje Ferrari motor i pakleni identitet koji ga prati.

Trolitarski V8 motor je nedvosmisleno sličan onome koji je mogao da se nađe u modelima Ferrari Mondial ili 308 GBT kasnih osamdesetih, s tim što je opremljen sa dva turbo punjenja. Ovo je rezultiralo sa 950 ks matiranih na šestostepeni Tremec menjač sa competition-spec kvačilom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group