Ultra retki Bugatti EB110 SS

Više slika

Više slika

Sa samo 139 primeraka ikada kreiranih, Bugati EB110 bio je jedan od najređih superautomobila koji dolaze iz devedesetih godina...

Ova linija je bila prisutnija od 106 proizvedenih modela McLaren F1, ali je daleko ređi od Ferrari F40 automobila kojih je proizvedeno 1.311, Porsche 959 sa cifrom od 337 jedinica, ili čak, Jaguar YJ220 modela sa konačnim brojem od 257.

Ovo modele EB110 čini veoma teškim za pronalaženje decenijama kasnije na tržištu polovnjaka, ali se sada jedan od njih upravo tamo našao.

Kao što možete videti, model je ofarban u crnu boju, a izgleda daleko lepše sa crvenim enterijerom, što takođe predstavlja mnogo neobičniju kombinaciju od klasične French Racing Blue ili srebrne, u kojima je većina njih kreirana. Povrh toga, ovo je SS model, skraćeno od Supersport, tako da poseduje quad-turbo V12 motor matiran na 611 ks, umesto 550, koliko proizvodi GT verzija.  

Ova snaga se šalje na sva četiri točka putem šestostepenog manualnog menjača, a svi ti konjići su u svakom momentu u mogućnosti da omoguće sprint do sto za 3,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 350 km/h, što je itekako velika moć, čak i po današnjim standardima.

Kao da sve ovo nije dovoljno kako bi ovaj automobil odvojilo od ove čuvene kompanije, on je takođe jedan od finalnih primeraka kreiranih od strane Dauera, pre nego što je Bugatti Automobili SpA Romana Artiolija zamalo propao 1995. i buduće akvizicije kompanije Volkswagen, koja je usledila tri godine kasnije.

Tokom čitavog ovog vremena, automobil koji vidite prešao je manje od 1.000 kilometara, a ovo ga čini izvanrednom opcijom, dostupnom u londonskom salonu Joe Macari Performance Cars i listovan je na aukciji kuće JamesEdition, dok se procenjuje da će dobiti novog vlasnika po ceni od 894.950 funti.

Za svakoga kome Bugati nije omiljena igračka, Džo Macari dolazi sa još nekoliko veoma izazovnih superautomobila u ponudi, kao što su Ferrari F12 TdF, crni Enzo, o kome smo govorili pre nekog vremena, Aston Martin Vantage GT8 i Porsche 962.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group