Uživajte u suludom ubrzanju Golf modela sa 1.233 ks


Boba Motoring kuća kreirala je verovatno neke od najekstremnijih Volkswagen Golf Mk2 na tržištu i koristi svaku priliku da svoje veoma zanimljive snimke prikaže javnosti...

Poslednji od njih prkazuje ovaj stari kompakt kako se nevetovatno brzo približava cifri od 300 km/h, dostižući pritom ogromnih 9.000 obrtaja u minuti.

Sa 1.233 konja i 1.094 Nm obrtnog momenta dostupnim na trapu ovog visoko modifikovanog dvolitarskog turbo motora, VW Golf zahteva svega 2,53 sekunde da dostigne prvih 100 km/h i može da preleti četristo metara za 8,69 sekundi.

Sa ovim brojkama može da oduva mnoge moderne hiperautomobile, uključujući i imena kao što su Koenigsegg, trio hibrida koji nam dolaze iz pogona kuća Ferrari, Porsche i McLaren, pa čak i moćni Bugatti Veyron.

Šta više, ova video animacija sugeriše na to da bi ovaj ekstremni Golf bio uspešan i protiv danas najaktuelnijih mašina uključujući BMW M5, Lamborghini Huracan i Aventador, Koenigsegg One:1 i Bugatti Chiron između ostalih i to da je on definitivno brži od svih njih. Sa druge strane on bi čak i Nissan GT-R sa 1600 ks+ naterao da juri glavom bez obzira kako bi mu pobegao.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group