U isčekivanju novog Ferrari hiperautomobila

Više slika

Više slika

Kompanija Ferrari je potvrdila da će sledeća generacija njenog hiperautomobila verovatno doći tek u periodu od tri do pet godina...

Ovaj vremenski rok je došao ranije nego što se originalno očekivalo. Generalni direktor italijanskog brenda, Majkl Leiters, otkrio je vesti svetskim medijima prilikom potvrde da model neće biti napajan motorom iz Formula 1 takmičenja, uprkos tome što novi modeli kompanije AMG rade upravo to.

"Onda kada definišemo naše nove linije tehnologija i inovacija, mi u kompaniji razmatramo zamenu za model LaFerrari."

"Želeli smo da uradimo nešto potpuno drugačije, a to nešto neće biti običan automobil namenjen ulicama sa Formula 1 motorom, iz razloga što, da budemo realni, taj model mora biti idealan na 2.500 do 3.000, a da ide čak do 16.000 motornih obrtaja u minuti. Naš model F50 je koristio F1 agregat, ali je on morao biti dopunjen sa dosta dodatne snage."

"Nacrti projekta uličnog hiperautomobila će biti gotovi za otprilike šest meseci. Međutim, sada mnogi stručnjaci procenjuju da smo mi kao kompanija udaljeni između tri i pet godina od nove serije ograničenog izdanja hiperautomobila koji mogu biti mostovi za popunjavanje praznina ostatka opsega."

Ovo znači da ćemo najverovatnije morati da sačekamo do početka sledeće decenije kako bismo videli lansiranje novog hiperautomobila kompanije Ferrari. Ukoliko se ovo lansiranje dogodi 2022. godine, taj datum će se najverovatnije poklopiti sa danom u kome je devet godina pre toga model LaFerrari izašao na tržište i 11. godina nakon čuvenog Enzo automobila.

U bilo kom pravcu da kompanija Ferrari krene sa svojim novim hiperautomobilom, neće morati samo da brine o svojim najljućim rivalima, brendovima Porsche i McLaren, jer Aston Martin i Mercedes-AMG takođe obećavaju promociju novih hiperautomobila na tržištu i sa novom ponudom koja će verovatno italijansku firmu ostaviti u prašini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group