Treći prototip za Le Mans kompanije Toyota

Više slika

Više slika

Prateći odluku kompanije Audi da napusti LMP1 takmičenje, ovogodišnji Svetski šampionat izdržljivosti ne poseduje pravu konkurenciju.

Na svu sreću Toyota će dodati intrigantnost u junsku Le Mans 24 sata trku predstavljanjem trećeg automobila posebno dizajniranog za nju.

U jednoj izjavi, japanski brend je istakao kako je ekstremno odlučan da osvoji prvo mesto na ovogodišnjem događaju, posebno nakon gubitka trke prošle godine i to u finalnom krugu zbog mehaničkog kvara, tako da je dodatno vozilo potpuno spremno za 2017. Treći TS050 hibrid takođe se takmiči i na Spa-Francorchamps sportskom događaju koji će se održati maja ove godine.

Glavni vozač ovog trećeg automobila biće Stiven Sarazin, a njegove dve zamene biće proglašene uskoro. Ostala dva TS050 hibrida voziće Hose Marija Lopez, Majk konvej i Kamui Kobajaši, kao i tim sačinjen od Sebastijana Buemija, Entonija Dejvisona i Kazukija Nakajama.

Toyota tvrdi da će ovogodišnji model biti značajno jači i napredniji od prošlogodišnjeg automobila, ali da tek treba da budu objavljeni zvanični detalji o ovom unapređenom trkaču.

Razgovarajući o odluci brenda da sa svoja tri automobila uđe u Le Mans i Spa takmičenja, predsednik tima Tošio Sato je izjavio kako oni rade veoma naporno na pripremama i da očekuju velike uspehe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group