Toyota ponovo u samom vrhu po pitanju bezbednosti

Više slika

Više slika

Baš kao i prethodne verzije Toyota Highlander modela, najnoviji model se kvalifikovao za Top Safety Pick+ bezbednosni rejting.

Testiran od strane Instituta za osiguranje bezbednosti na autoputu, ovaj terenac je zadovoljio kriterijume čeonog sudara i farova, ne samo kada je opremljen opcionalnim karakteristikama, već i u standardnoj formi.

Vozilo je uspelo da postigne dobare sveukupne rejtinge u pet testova, koji uključuju malo preklapanje prednjeg dela, umereno preklapanje prednjeg dela, bočni sudar, čvrstinu krova, zaštićenost glave i sedišta, dok je čvrstina farova ovog modela registrovana kao prihvatljiva.

Definitivno postoje poboljšanja opcionalnog sistema prevencije čeonog sudara koji je korišćen u prošlogodišnjem modelu, a novi  je ocenjen kao superioran pomažući Highlander modelu da izbegne sudar na testu pri brzini od 19 km/h, dok je pri brzini od 40 km/h, vozilo izbeglo sudar u četiri od pet puta i izašlo kao pobednik u svih pet pokušaja tokom testa sa brzinom od 34 km/h.

Kvalifikovanjem za glavnu nagradu, model Highlander se priključio ostalim TSP+ Toyota vozilima, uključujući i automobile kako ovog, tako i drugih brendova kao što su Prius, Prius V, Corolla, Camry, RAV4, Lexus RC, NX, RX i ES 350.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group