Toyota se oprašta od Subarua?

Partnerstvo Toyote i BMWa je prihvaćeno kao lepa vest, pogotovu među entuzijastima. Udružili su se da naprave brz, uzbduljiv, verovatno hibrid, verovatno rivala Porsche-u... Ko od nas nije pomislio da je to automobil koji bi voleo da ima?

 

Ipak, još uvek se ne zna da li su u pitanju glasine, ili je ovakav automobil stvarno na putu. Još manje se zna da li će ispuniti sva očakivanja koja mi svi imamo od ove saradnje.

Na svu sreću, do tada imamo čemu da se nadamo iz Toyote. Potvrda je stigla i od Tetsuya Tada, glavno inžinjera koji je odgovoran za GT86 i FR-S, kao i projekat super automobila koji se razvija sa BMWom. 

Upitan da li će se naredni GT86 razvijati u saradnji sa Subaruom, Tada je rekao: "Možda, ali još uvek nije odlučeno." Takođe je dodao da postoji mogućnost da BMW zameni Subaru u radu na ovom modelu. Da li ovo znači da Toyota raskida saradnju sa Subaruom i okreće se BMWu? Još uvek ne, ali očigledno je da se neke promene spremaju. 

Tada je najavio da Toyota planira da sledeći GT86 ostane sa atmosferskim motorom, ali i da traže još snage za njega. Ovo je siuran signal da iz saradanje sa BMWom i iz hibridnih motora koje zajedno razvijaju mogu da dobiju više u ovom modelu. Takođe ovo govori da Subaru verovatno nema više šta da im ponudi.

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group