Tesla obara rekorde

Tesla motors su probili prethodni rekord u Norveškoj u prodaji jednog modela sa 1,493 primeraka Model S sedana prodatih u martu. Prethodni rekord je držao Ford sa modelom Sierra sa 1454 prodatih primeraka...

 

Prema regitracijama u Norveškoj, Tesla je prodao duplo više automobila nego što inače prodaju tokom meseca i daleko više od ostalih vodećih kompanija na tržištu. Drugi je VW Golf sa 624 primeraka. 

Tesla Motors ima 4 predstavništva u Norveškoj, dva u glavnom gradu Oslu i još dva na zapadnoj obali. Model S je veoma popularan uprkos činjenici da ih je država oporezovala kao luksuzna vozila. 

Norveška je jedno od najvažnijih tržišta za električna vozila na svetu zbog stalnih pokušaja da poboljša prodaju ovih vozila. Vlada nudi značajne poreske olakšice vasnicima električnih vozila, a zemlja je ima odličnu strukturu stanica za punjenje, na kojima je punjenje besplatno. U većem delu zemlje, pakring  je takođe beplatan. 

U februaru najprodavaniji je bio Nissan Leaf, ponovo električno vozilo, sa 484 primeraka. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group