Suzuki Kizashi ostaje bez naslednika?

Japanski proizvođač nije zadovoljan učinkom modela Kizashi oceniviši ga "nesrećnim automobilom za kompaniju" koji ima male šanse da dobije svog direktnog naslednika u budućnosti.

U Suzukiju smatraju da Kizashi nije bio uspešan zbog lošegm tajminga lansiranja, jer je predstavljen neposredno uoči rasplamsavanja svetske ekonomske krize 2009. godine. 

Čelnici japanske kompanije čak su bili u dilemi da li da ga uopšte puste u prodaju. Nakon nekoliko internih rasprava odlučeno je da se ovaj model ipak nađe u prodajnim salonima s obzirom da je u njegov razvoj uloženo dosta novca. 

Da se Kizashi pokazao uspešnijim, Suzuki je planirao da ponudi kupcima i model sa V6 motorom, kao i praktičnu, karavan verziju. 

Direktor Suzukijeve australijske filijale, Masaaki Kato, kaže da je druga generacija malo verovatna, jer bi iziskivala nove investicije bez garancije da će se uloženi novac vratiti kroz prodaju. 

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group