Seat planira SUV

Novi Seatov šef Jürgen Stackmann, koji je pre otprilike tri meseca nasledio Jamesa Muira, je potvrdio kako je SUV i dalje u planovima ovog proizvođača. Konkretnije, dolazak Seatovog SUV-a na tržište možemo očekivati najkasnije 2015, dok bi se sledeće godine na nekom od većih evropskih auto salona trebao pojaviti koncept koji će biti njegova najava... 



Seat je još 2011. predstavio IBX (na slikama) sa kojim je najavio svoje planove za razvoj i lansiranje jednog takvog automobila. 

Razlog za ubacivanje ovog modela u ponudu je velika popularnost celog segmenta kojem će pripadati. Osnovu će naravno činiti MQB platforma, odnosno ovaj će se SUV temeljiti na Leonu i dimenzijama biti sličan Volkswagenovom Tiguanu.

To nije jedini SUV koji bi u dogledno vreme mogao nositi Seatovu značku. Naime, VW planira da do 2016. na tržište lansira mali Taigun koji će se bazirati na modelu Up!, a Seat i Škoda bi trebali ponuditi i svoje verzije tog automobila.

Sa druge strane, iako Stackmann pokazuje malo interesa za sportske modele pa je verovatnost Seatovog sportskog modela jako mala. Inače, Seat u poslednje vrijeme beleži rast prodaje, pa ostaje nada da će nakon stabilizacije stanja, nakon nekoliko godina pada, možda biti doneta i pozitivna odluka o sportskom automobilu.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group