Ruska porodica tuži Porsche

Porsche Panamera se navodno samo-zapalio u garaži u Moskvi, u Rusiji, a sada vlasnici tuže nemačku komapaniju...

 

Vlasnici kuće i automobila, Roman i Svetlana Martynenko, kažu da su se probudili u sred noći zbog mirisa koji je dopirao iz pravca garaže i odmah potrčali da vide šta se dešava. 

"Pokušao sam da uđem u garažu kroz vrata, ali nisam uspeo da otvorim vrata", rekao je Roman za Life News. "Morao sam da ih provalim i onda sam ugledao auto u plamenu. Plamen je dolazio iz haube. Iza vrata je bio rezervoar za gas, da je eksplodirao ništa ne bi ostalo od kuće, a i od nas dvoje."

Vatrogasci su uspeli da ugase požar, ali je automobil uništen u potpunosti, kao i deo kuće. 

Roman kaže da je redovan kupac ovog brenda i da lično poznaje Wolfganga Porschea, najmlađeg sina Ferdinanda Porschea i podelio je mišljenje stručnjaka da je kratak spoj u motoru izazvao požar. Kaže da su ga u kompaniji ignorisali i njegove pritužbe. Porsche je izjavio da nemaju podatke da je neki primerak Panamere izgoreo, dodajući da njihovi eksperti nisu imali priliku da pogledaju automobil, niti da im je dozvoljeno kada su zatražili. 

Par sada tuži Porsche za oko 1,3 miliona €. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group