Retki 1974 Ferrari Dino 246 GTS

Više slika

Više slika

Ovaj model 246 GTS, sa upravljačem na desnoj strani, nekada je bio u vlasništvu bivšeg vlasnika Mercedes tima i direktora Formule 1, i kreiran je u samo 12 primeraka širom sveta.

Automobil takođe sadrži i popularni Flares paket koji je dolazio kao standardni fabrički dodatak, u koji su bili uključeni široki točkovi i obimni rubovi koji su ih pratili.

Model koji vidite u galeriji, trenutno stoji na prodjnom mestu Hexagon Classics galerije smeštene u Severnom Londonu i procenjen je na 595.000 evra, dok je u ovu veliku cenu uključeno i samo 38.000 pređenih kilometara na odometru, kao i originalna kožna sedišta, zajedno sa Bianco Polo Park eksterijerom.

„Ovo je zaista jedan veoma poseban Dino model. On ne poseduje samo poznatog bivšeg vlasnika, Rosa Brauna, već je takođe jedan od najređih na svetu. Fabrički paket koji je došao sa njim čini ga još poželjnijim i uključuje te predivne točkove, široke pragove i naravno rubove koji prate čitavu liniju suptilnih, ali pre svega zadivljućih dodataka koji su učinili da ovaj predivni automobil bude još lepši“, izjavio je vlasnig Hexagon Classics galerije, Pol Mičel.

Što se tiče svega što automobil može na putu, snaga od 195 konja dolazi iz V8 motora zapremine 2,4 litre, što je dovoljno da model Dino lansira do maksimalnih 235 km/h, ali ukoliko mislite da je ovo malo, imajte na umu da ovde govorimo o sedamdesetim godinama prošlog veka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group