Problemi sa GT3 oznakom

Porsche koristi GT3 oznaku za svoje 911 modele koji su dizajnirani za stazu već skoro 16 godina, a činjenica da se Aston Martin "drznuo" da iskoristi za svoj V12 Vantage GT3, nije prošla najbolje u Štutgartu...

 

Prema poslednjim izveštajima sa Goodwood Road & Racing, advokati obe kompanije već mesecima razgovaraju o ovom slučaju, a Porsche tvrdi da je GT3 ime njihovih modela, dok Aston Martin kaže da je GT3 naziv kategorije u trkama i da može da ga korsiti ko god želi. 

Britanska kompanija takođe kaže da je oznaka GT3 korišćena i pre nego što je Porsche stavio na svoj prvi model 996 GT3 još 1999. U pitanju je bio model Lotus Esprit GT3. Pošto Porsche nikako nije želeo da odustane, Aston Martin je bio taj koji je popustio.

Britanska kompanija je odlučila da ne gubi novac na tužbe i da promeni ime Aston MArtin GT12. Da ne bi izgubili vezu između ovog automobila i trkačkog modela koji je bio inspiracija za njega, i trkački model je nazvan GT12. 

Ne dešava se često da automobil promeni ime nakon što je počela prodaja. U svakom slučaju svih 100 kupaca koji su poručili Aston Martin V12 Vantage GT3 verovatno neće imati problem sa time. Porsche sa druge strane, nije imao ništa protiv kada je Bentley iskoristio GT3 ime za svoj Continental GT3.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group