Proizvodna verzija Cactus-a dolazi 2014.

Citroën je na ovogodišnjem frankfurtskom salonu predstavio koncept model Cactus koji su ispratile vrlo pozitivne kritike, a sada je potvrđeno da će sledeće godine biti predstavljena i njegova proizvodna verzija...


Reč je o značajnom datumu za Citroën kada će ovaj francuski brend obeležiti 136 godina od rođenja svog osnivača i pet godina od lansiranja vrlo uspešne DS linije.

Prema najavama šefa C linije, Pierra Monferrinija, proizvodni C4 Cactus će ostati vrlo veran studiji, odnosno najaviće novu generaciju proizvoda pod oznakom C čije će glavne odlike biti stil, jednostavnost i odličan odnos plaćenog i dobijenog. Monferrini ukratko opisuje ovu Citroenovu filozofiju kao "IKEA-u za automobile" i dodaje da je verovatno da će novi C modeli biti jeftiniji od onih koje zamenjuju.

Za sada nije poznato koji će se sve motori naći u ponudi sa ovim novim modelom, svakako među njima se neće nalaziti snažnije turbo verzije poput 1.6 THP 155 KS i sl, sa obzirom da naglasak neće biti na performansama nego na ekonomičnosti. Sa druge strane kako bi troškovi razvoja i proizvodnje bili što niži moguće je da se ovaj model neće bazirati na novoj PSA platformi EMP2, već bi mogao upotrebiti neko starije i jeftinije rešenje iz PSA ponude.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group