Prelepa Alfa Romeo Montreal V8 iz 1972.

Više slika

Više slika

Nazvan Montreal, iz razloga što je u ovom gradu bio prvi put predstavljen kao koncept 1967. godine, ovaj Alfa Romeo automobil predstavlja pravi dragulj klasičnih i retkih modela...

Ovaj prelepi model je dostupan sa volanom sa leve strane i savršeno je održavan od strane prethodnog vlasnika, inače mehaničara, koji ga nikada nije potpuno restaurirao.

U terminima specifikacija, ovaj automobil ispod haube poseduje V8 motor zapremine 2,6 litara koji originalno isporučuje oko 197 ks i prenosi ih na točkove putem petostepenog ZF menjača, sa diferencijalom ograničenog proklizavanja.

Kada je Alfa Romeo prvi put predstavio proizvodni model Montreal ranih sedamdesetih godina, on je bio daleko skuplji od modela Jaguar E-Type ili Porsche 911.

Ostali faktori koji su vredni razmatranja jesu modovi performansi, jer je sistem direktnog ubrizgavanja zamenjen daleko sigurnijim karburatorom. Uz ovaj model dolazi i Harvey-Bailey oprema za upravljanje koja pomaže da automobil bolje ulazi u krivine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group