Predstavljamo: FIAT 525 SS VIOTTI

Više slika

Više slika

Proizveden 1930. godine, zapremina 3739/6 cilindri, lagani ram i aluminijumska karoserija...


Rođen je 1929.godine sa željom FIAT-a da se napravi sportski automobil koji može učestvovati na trkama, pogotovo u Copa Alpi, gde je učestvovao bez rezultata.

1930. godine se proizvodnja seli u Carrozzeria VIOTTI, koji uvodi neke promene, kao što je zamena i spuštanje glave motora, uz višestruko deljenje i karburator "Body Double Solek”.

Dizajnirao ga je Mario Ravelli Beaumont sa aluminijumskom šasijom koja je bila još lakša, a konstruktori su smatrali njegovu produženu haubu najlepšim detaljem na ovom Roadsteru.

Uz navedene izmene učestvuje u Kupu Venecija i nakon toga stavljaju ga u proizvodnju na zahtev privatnog klijenta, krajem 1930.godine.

Istraživanja pokazuju da je 1931.godine učestvovao u Mille Miglia i raznim drugim trkama, ali uvek sa problemima vezanim za motor koje su uslovile da se polako napusti kao model… Bilo je potrebno nekoliko godina za njegovu detaljnu obnovu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group