Potvrđeno: Phaeton odložen!

Pre mesec dana je Volkswagen objavio planove o uštedama kako bi se izborili sa posledicama Dieselgate skandala koji ih potresa već neko vreme, ali su i tada potvrdili da ostaju pri razvoju novih modela, uključujući i Phaeton...

 

 

Nemačka kompanija je čak otišla u detalje oko novog modela, pa su i otkrili plan da vide ovaj model kao prvi električni model iz Volkswagena, ali sve to pada u vodu. 

Kako bi se nosili sa aktuelnom situacijom, Volkswagen je odložio naslednika modela Phaeton, zajedno sa drugim projektima, kao što je novi dizajn centar u Wolfsburgu (što će ovoj kompaniji uštedeti preko 100 miliona €), a isključena je i farbara u Meksiku, prema rečima Matthiasa Mullera, direktora VW-a.

 

 

"Nalazimo se u teškim vremenima i moramo da reagujemo. Prioritizuemo investicije i troškove. Kao što smo najavili, sve što nije neophodno će biti otkazano, ili odloženo. Pregledaćemo buduće troškove i smanjiti ih dodatno u narednom periodu, ali bez rizika po našu budućnost". 

Ipak, direktor je naglasio da je namera VW grupe da ulože dodatna sredstva u alternativne pogone, čak 100 miliona €. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group