Potvrđeno ime Bugatti Chiron

Bugatti je potvrdio da će se naslednik modela Veyron zvati Chiron, a novi hiperautomobil će imati svoju premijeru na sajmu u Ženevi naredne godine...

 

Novi Bugatti je dobio ime po Louisu Chironu, vozaču trka koji je osvojio skoro sve velike pobede za ovaj brend tokom 1920ih i 1930ih godina. 

"Louis Chiron je neko ko je odličan da se po njemu nazove naš novi model", rekao je Wolfgang Durheimer, direktor Bugattija. "Ime jednog od najboljih vozača trka i najuspešnijeg Bugattijevog vozača njegovog vremena na novom super automobilu je idealna kombinacija". 

Bugatti je ponovio obećanje da će Chiron biti najbrži i najjači hyper automobil na svetu, a više od 100 primeraka je već prodato, dok kompanija i dalje predstavlja novi model odabranim kupcima. 

"Chiron će postaviti nove standarde u svim aspektima", rekao je Durheimer. "Nastavićemo da pravi najjači, najbrži, najluksuzniji i ekskluzivan automobil. Ovo je nešto što označava Bugatii i naše kupce". 

Novi Bugatti Chiron je trenutno u poslednjim fazama testiranja, a kompanija nije uspela da sakrije prototip od fotografa, pa fotografije možete da vidite na internetu. Novi model je inspirisan Vision GT konceptom, sa "blažim" aero paketom i koristiće unapređenu verziju W16 8.0 motora koji bi trebao da ima 1500PS.

Da li će ova ogromna snaga dolaziti iz hibridnog pogona, ili iz samog motora ostaje da se vidi, pošto kompanija i dalje ne otkriva ove detalje. Priča se i o maksimalnoj brzini od 464km/h, kao i ubrzanju do 100km/h ispod 2 sekunde. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group