Potpuno zadivljujući BMW 840Ci Sport iz 1998.

Više slika

Više slika

Svi uveliko znamo da kompanija BMW priprema novu seriju 8, ali originalni E31 i dalje ostaje jedan od najklasičnijih modela moderne ere bavarskog brenda, iako je uspeo da ne uklopi svoj izgled sa vozačkom dinamikom...

Kreiran u vreme kada je novi talas vrhunske elektronike počinjao da se pojavljuje na tržištu automobila, ovaj BMW 840Ci Sport iz 1998. godine tokom godina održava svoj veoma sportski izgled.

Ovo je delimično zbog činjenice da je ovaj posebni posedovao samo jednog vlasnika od svog nastanka i da je od tada održavan u savršenom stanju, posebno u eksterijeru gde je model kombinovan sa Sport paketom koji krase srebrni finiši, dok su u putničkoj kabini golubije siva sedišta opisana kao gotovo savršena.

Ova savršena klasična mašina poseduje 104.607 pređenih kilometara na odometru, što je samo dokazalo da se njegova veoma vična servisna istorija produžila od 17.01.2000. do 31.12.2017. godine. 840Ci dolazi sa V8 motorom zapremine 4,4 litre, unutrašnjim sagorevanjem i 282 ks, koji je praćen petostepenim automatikom. Ova kombinacija omogućuje sprint od 0 do 100 km/h, u više krstarećoj varijanti nego sportskoj za 7,4 sekunde, ali imajte u vidu godinu proizvodnje automobila, zbog koje ova cifra i ne deluje toliko loše.

Sve potencijalne kupce ovog modela mogu pomalo uplašiti samo dve stvari - manja oštećenja koja se nalaze sa prednje i zadnje strane automobila, koja su popravljena pre nekoliko godina, ali i to što svako ko se nalazi van britanskog ili bilo kog drugog tržišta koje ne vozi sa leve strane, mora biti razočaran zbog toga što ovaj BMW poseduje volan sa desne strane.

Sada, svima onima kojima ovo nije problem, kuća SilverstoneAuctions otvara svoja vrata 13. maja u Northamptonširu. Aukcionari očekuju da će ovaj klasični Bavarac biti prodat za neku cifru između 15 i 18.000 funti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group